ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада вимагають не приймати проект закону "Про вищу освіту"

Львівський портал

|

Депутати Львівської обласної ради прийняли звернення до Президента України Віктора Януковича, Голови Верховної Ради України Володимира Литвина щодо неприпустимості прийняття законопроекту "Про вищу освіту". "За" прийняття такого звернення проголосувало 70 депутатів, інформує прес-служба Львівської облради. Депутати Львівської обласної радипереконані, що цей законопроект не сприятиме розвитку вищої освіти в Україні.

"Ціла низка норм цього законопроекту, як-от: посилення централізації у вищій освіті, звуження автономії ВНЗ, зменшення ролі самоврядування, введення кількісного критерію для визначення типу навчального закладу, підступні позиції щодо користування мовами у ВНЗ України, а також можливість самовільного підвищення керівництвом ВНЗ розміру оплати за навчання – не тільки не сприяють науці та вищій освіті, а й шкодять належному їх розвитку", – зазначається у зверненні.
Львівська обласна рада вимагає відкликати законопроект "Про вищу освіту", реєстраційний номер 7486-1, і не розглядати його в першому читанні, а також пропонують продовжити громадське обговорення концептуальних позицій, які мають бути відтворені в законі про вищу освіту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *