ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура оскаржила вирок митникові та контрабандисту

Львівський портал

|

Прокуратура Львівської області оскаржила вирок суду про звільнення від покарання інспектора митниці, який сприяв контрабандному переміщенню товарів на митну територію України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.
Йдеться про справу, розслідувану УСБУ у Львівській області проти працівника Львівської митниці, який сприяв контрабандному переміщенню товарів на митну територію України. Досудовим слідством у справі встановлено, що інспектор одного з прикордонних митних постів Львівської митниці Б., зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом незаконного звільнення від митного контролю, сприяв мешканцю Львова Л., який також притягується до кримінальної відповідальності у даній справі, в контрабандному ввезенні на митну територію України вантажу автозапчастин, загальною вартістю 584 тис. грн.

За даними прес-служби прокуратури, суд, який розглядав дану кримінальну справу по суті, не погодився з висновками досудового слідства та прийшов до переконання, що інспектор митниці Б., в ході здійснення митного контролю та оформлення громадянину Л. вантажу неналежно виконав свої службові обов`язки. Відтак, вироком Мостиського районного суду Львівської області інспектор митниці Б. засуджений за вчинення службової недбалості до умовної міри покарання.

Водночас, слід нагадати, що зловживання службовим становищем, у якому обвинувачувався митник Б., чинним кримінальним кодексом карається позбавленням волі від 5 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати відповідні посади та з конфіскацією майна.

Суд також не прислухався до доводів обвинувачення щодо доцільності застосування реальної міри покарання у вигляді позбавлення волі контрабандисту Л. та засудив його до умовної міри покарання.

Постановлений судом вирок фактично звільнив від покарання як підсудного, що здійснив контрабанду, так і митника, що сприяв цьому, тому, прокуратурою Львівської області його оскаржено в апеляційному порядку як з підстав неправильного застосування закону, так і в частині призначеного підсудним покарання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *