ОСТАННІ НОВИНИ

Дієтологи назвали сім продуктів, які викликають головний біль

Львівський портал

|

Дієтологи стверджують, що людям, у яких часто розколюється
голова, варто звернути увагу на те, що вони їли незадовго до того. Вчені
виокремлюють сім продуктів, які викликають біль.

До продуктів і напоїв, які часто викликають головний біль,
відносяться:

– Соління, солона риба (порушення водно-сольового балансу
призводить до затримки рідини в організмі і підвищення внутрішньочерепного
тиску).

– Витримані сири типу пармезану і т.д. У них багато тираміну,
який має здатність підвищувати артеріальний тиск і викликати пульсуючий
головний біль.

– Копчене м`ясо.

– Оцет.

– Шоколад.

– Будь-які продукти, що містять глутамат натрію (це
консерви, "розчинні" супи і локшина, соуси східної кухні).

– Червоне вино (його ферменти тонізують кровоносні судини,
але надмірно збуджують нервові закінчення).

А ще нерідко голова тріщить від голоду. Неврологи
попереджують: обов`язково повноцінно снідайте. Пропущений ранковий прийом їжі
може стати причиною мігренеподібних болів через нестачу глюкози в мозку.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *