Дієтологи стверджують, що людям, у яких часто розколюється
голова, варто звернути увагу на те, що вони їли незадовго до того. Вчені
виокремлюють сім продуктів, які викликають біль.
До продуктів і напоїв, які часто викликають головний біль,
відносяться:
– Соління, солона риба (порушення водно-сольового балансу
призводить до затримки рідини в організмі і підвищення внутрішньочерепного
тиску).
– Витримані сири типу пармезану і т.д. У них багато тираміну,
який має здатність підвищувати артеріальний тиск і викликати пульсуючий
головний біль.
– Копчене м`ясо.
– Оцет.
– Шоколад.
– Будь-які продукти, що містять глутамат натрію (це
консерви, "розчинні" супи і локшина, соуси східної кухні).
– Червоне вино (його ферменти тонізують кровоносні судини,
але надмірно збуджують нервові закінчення).
А ще нерідко голова тріщить від голоду. Неврологи
попереджують: обов`язково повноцінно снідайте. Пропущений ранковий прийом їжі
може стати причиною мігренеподібних болів через нестачу глюкози в мозку.
Львівський портал