ОСТАННІ НОВИНИ

Працівникам «Львівелектротрансу» виплатили зарплату тільки після чергового втручання Писарчука

Львівський портал

|

Працівники ЛМКП «Львівелектротранс» учора, 16 лютого, у повному обсязі отримали заборговану за грудень минулого року заробітну плату. Як повідомив голова ініціативної групи тролейбусного депо Остап Олексів, зарплату працівникам виплатили тільки після чергово втручання у ситуацію народного депутата України Петра Писарчука. Про це інформує прес-служба народного депутата.

Як наголосив Остап Олексів, працівники «Львівелектротрансу» нарешті отримали заборговану заробітну плату завдяки приверненню уваги громадськості та ЗМІ до проблеми системного порушення законодавства про оплату праці на підприємстві.

Щоправда, за словами Остапа Олексіва, відкритим залишається питання щодо виплати працівникам «Львівелектротрансу» зарплати за січень 2011 року, яку мали б почати виплачувати на початку лютого. Працівники комунального підприємства не поінформовані про графік виплати заробленої у січні зарплатні, тому побоюються подальших незаконних затримок у її виплаті.

У свою чергу Петро Писарчук пообіцяв тримати питання щодо виплати зарплати працівникам комунальних підприємств Львова під контролем та у межах своїх повноважень допомагати комунальникам, права яких порушуються керівництвом підприємств та виконавчими органами Львівської міської ради.

Нагадаємо, ініціативна група від імені близько 200 працівників тролейбусного депо ЛМКП «Львівелектротранс» звернулася до Петра Писарчука з проханням допомогти у вирішенні проблеми щодо порушення керівництвом підприємства Закону України «Про оплату праці» та Галузевої угоди між Міністерством з питань ЖКГ та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства у частині дотримання розмірів та термінів виплати зарплат.

У відповідь на звернення працівників ЛМКП «Львівілектротранс» народний депутат України Петро Писарчук звернувся із депутатським запитом до прокуратура Львівської області, територіальної державної інспекції праці у Львівській області та ДПА у Львівській області з проханням перевірити вказані факти щодо порушення керівництвом ЛМКП «Львівелектротранс» законодавства про оплату праці та вжити заходів для врегулювання ситуації. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *