ОСТАННІ НОВИНИ

У рамках Євро-2012 між Україною і Польщею будуть створені єврокоридори

Львівський портал

|

У рамках Євро-2012 будуть створені єврокоридори, на яких прикордонники та митники України та Польщі будуть проводити спільний контроль. Про це заявив начальник управління прикордонного контролю та реєстрації Державної прикордонної служби України Олександр Беньковский, передає кореспондент РБК-Україна.

"Спільно з польськими колегами, з нашими колегами з Державної митної служби та відповідно з їх колегами з Польщі, узгоджені питання. Всі нюанси будемо відпрацьовувати ближче до літа, в травні-червні, в контексті створення єврокоридорів – спеціальних смуг руху, де всі транспортні засоби і пасажири будуть оформлятися на цих еврокрідорах. На всіх автомобільних і залізничних пунктах пропуску буде спільний прикордонний і митний контроль, на території однієї з держав (або не території Польщі або на території України). Це питання зараз знаходиться на завершальній фазі свого рішення, щоб забезпечити пропуск так, щоб транспортні засоби з пасажирами здійснювалися тільки в рамках однієї зупинки і всі формальності виконувалися лише один раз ", – сказав О.Беньковский.

Крім того він повідомив, що для авіаперельотів буде вводитися процедура отримання завчасної інформації про тих, хто буде прилітати до нас, відлітати від нас. Для того щоб вже прилетівши в Україні значно прискорити процедуру формальності.

За словами О.Беньковского, вже на сьогоднішній день є домовленості з аеропортами Польщі для проведення такої процедури попереднього збору інформації. Крім того, на час проведення Євро-2012 планується розмежувати транспортні потоки таким чином, щоб контроль великогабаритних транспортних засобів, ніяк не пов`язаних з проведенням Євро-2012, проводився окремо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *