Оприлюднено відео передачі грошей заступниці начальника Львівської митниці

Львівський портал

|

 Журналісти телеканалу "ZIK" у програмі журналістських розслідувань «Хто тут живе?» оприлюднили унікальне відео, на якому зафіксовано фінальну частину чітко налагодженої корупційної схеми, що діє на митниці. Про це йдеться у повідомленні каналу.

Як зазначено у повідомленні, зйомки проводилося у кабінеті заступника начальника Львівської митниці Клавдії Кутикіної, котру минулого тижня затримали працівники СБУ у Львівській області під час отримання хабара у розмірі 7 тис. доларів. На записі видно, як відвідувачі передають чиновниці значні суми коштів. Показовим є те, що серед відвідувачів є кілька посадових осіб у формі митників. Долари США потрапляють у шухляду чиновниці, самі ж відвідувачі при передачі купюр у розрахунках користуються калькулятором. Після цього працівники СБУ проводять спецоперацію, внаслідок якої у шухляді столу чиновниці знаходять готівкою великі суми грошей.

У повідомленні зазначено, що Клавдія Кутикіна й була черговим героєм телепроекту, однак, як пояснив автор та ведучий програми «Хто тут живе?» Дмитро Добродомов, до студії вона завітати не змогла: напередодні суд виніс рішення про застосування до неї запобіжного заходу – двомісячне утримання під вартою у СІЗО. Журналісти передачі «Хто тут живе?», котрі, як виявилося, проводили своє журналістське розслідування паралельно із правоохоронцями, з’ясували, що «винагороду» заступник начальника Львівської митниці отримувала за сприяння у оформленні імпортованих товарів за заниженою митною вартістю. Гроші їй передавали безпосередньо начальники митних постів двічі на місяць – 15 та 30 числа. У середньому з однієї вантажівки з товаром, митники «заробляли» 3,5 тисячі доларів.  

Поміж собою Клавдію Кутикіну самі митники називали не інакше, як «Касиром». Під час обшуку у помешканні затриманої (до речі, квартиру у центрі Львова вона знімала за 1000 доларів у місяць, що перевищує її офіційний оклад), правоохоронці вилучили понад 100 тисяч доларів готівкою. Під час журналістського розслідування з’ясувалося чимало цікавих фактів. Зокрема те, що один з учасників корупційної схеми – начальник відділу тарифів – був зятем затриманої (перебуває у громадянському шлюбі з її дочкою), а сама Клавдія Кутикіна 11 лютого цього року готувалася помпезно відзначити свій 50-річний ювілей розкішним вояжем до Таїланду та ПАР.

Відео можна переглянути тут

  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *