ОСТАННІ НОВИНИ

“Львівелектротранс” може вдатися до страйку через порушення трудового законодавства і борги із зарплатні

Львівський портал

|

Працівники тролейбусного депо КП "Львівелектротрнас" вимагають від керівництва підприємства припинити систематичні порушення трудового законодавства і виплати боргів із заробітної платні. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомили працівники тролейбусного депо. Якщо до їх вимог не прислухаються, то працівники будуть страйкувати.Як повідомив водій тролейбуса Остап Олексів, два роки на підприємстві не змінювалася тарифна ставка водія тролейбуса, її підняли тільки після численних звернень в листопаді минулого року. Та попри це, твердять працівники, директор "Львівелектротрансу" В.Карпа "погрожує зробити все можливе, щоби фактична заробітна платня водіїв зменшилася",

"За Федоренка нам зняли доплати за роботу вечірній час, але навіть тоді ми мали платню три-чотири тисячі гривень, при тому, що вартість квитків не була одна гривня. А тепер при такій ціні квитка ми максимум отримуємо 1800 гривень" – сказав О.Олексів.

За словами О.Олексіва, наказом директора звичайним працівникам також зменшено премії до 5%, але при цьому керівний склад підприємства має премії, що обчислюються кількома десяткам відсотків.

"Ми не хочемо страйкувати, бо від цього постраждають передовсім прості люди, адже багатії в трамваях не їздять. Але якби ці люди прийшли на нас на підприємство і побачили, як ми працюємо і на чому ми їздимо, то вони б нас зрозуміли" – наголосив ще один водій тролейбуса Ярослав Москаль.

За словами водіїв, їм заплатили 25% платні за грудень минулого року. Але при цьому О.Олексів навів дані з державних джерел, у тролейбусних депо працювали в середньому трохи більше 500 осіб, тоді як дані з самого депо свідчать проте, що середньоспискова чисельність працівників в цьому депо становить 392 особи. "Це може свідчити або проте, що на підприємстві є мертві душі, або проте, що управлінський апарат розкидають на депо" – наголосив О.Олексів.

За його словами, зараз зараз усе зібрано майже двісті підписів під заявою до керівництва підприємства з вимогою унормувати виплату і довести її до рівня, передбаченого галузевою угодою.

Також працівники підприємства звернулися до народного депутата Петра Писарчука, який зі свого боку подав відповідні запити до прокуратури, ДПА та КРУ з вимогою перевірити факти, наведені у зверненні працівників "Львівелектротрансу".

Водночас представники профспілки тролейбусного і трамвайного депо, що були присутні на прес-конференції, сказали що головна проблема у тому, що підприємство не отримує коштів із субвенції, передбаченої державою. За їх словами, субвенція становить половину їх доходів, тому не надходження цих коштів з держбюджету неминуче відбивається на стані підприємства загалом та виплаті зарплатні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *