ОСТАННІ НОВИНИ

Шість житлових будинків Винник відімкнули від опалення за борги

Львівський портал

|

Сьогодні, 8 лютого, ЛМКП «Львівтеплоенерго» припинило подачу теплової енергії до 6 житлових будинків ЖЕКу смт. Винники, через заборгованість за послуги з теплопостачання в розмірі 864 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як розповіла Галина Пакулець, начальник відділу обліку та збуту теплової енергії ЛМКП «Львівтеплоенерго», у січні 2011 року рівень розрахунку ЖЕКу смт Винники, який обслуговує 6 будинків по вул. Кільцева, 2, 2а, 6, 7, 8, 10, за отримані послуги з теплопостачання в грудні 2010 року, становив лише 38% від поточних нарахувань. Заборгованість ЖЕКу Винник перед ЛМКП «Львівтеплоенерго» становить 864 тис. 746 грн.

«На початку опалювального сезону ми отримали від ЖЕКу Винник гарантійного листа, що до 15 грудня 2010 року вони погасять заборгованість. Однак, цього не було зроблено. Навпаки, зараз маємо надзвичайно низький рівень розрахунку за поточні нарахування, хоча мешканці стверджують, що справно оплачують», – розповіла Галина Пакулець.

За словами Олега Іващука, начальника юридично-претензійного відділу ЛМКП «Львівтеплоенерго», ЖЕК смт Винник один з найбільших боржників за теплопостачання. З ним ведеться постійна претензійно-позовна робота. Є 6 рішень судів у справі ЖЕКу Винник. Тому, про можливі наслідки від їхньої неоплати за теплопостачання, вони були свідомі. У разі непогашення заборгованості, керівництво ЖЕКу та мерія Винник були попереджені.

Нагадаємо, минулого тижня «Львівтеплоенерго» розпочало відключати від теплопостачання будинки-боржники. За словами тепловиків, відключення юридичних осіб від тепла дало свої результати. На сьогодні теплопостачання цим споживачам відновлено, позаяк, ними було проведено часткове погашення боргу та надано гарантійні листи із визначеними термінами повного погашення заборгованості.

На разі тепловики формують нові списки боржників – юридичних осіб, яким буде розіслано попередження про відключення від теплопостачання, у разі непогашення заборгованості. Відімкнення фізичних осіб (населення) більше не передбачено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *