ОСТАННІ НОВИНИ

"Межигір`я" може з`явитися в кожному районі, якщо внесуть зміни до Земельного кодексу

Львівський портал

|

На засіданні президії Львівської обласної ради, яке відбулось 8 лютого 2011 року, голова Львівської крайової організації Народного руху України, депутат облради Андрій Корнат заявив про небезпеку, яка виникне, якщо Верховна Рада України проголосує за зміни до Земельного кодексу. Про це повідомляє прес-служба ЛКО НРУ.

За його словами, парламент розглядає такий законопроект, згідно з яким, органи місцевого самоврядування втратять право розпоряджатись землями в межах населених пунктів, а натомість всі рішення прийматимуть лише органи виконавчої влади.  

“Тобто, чиновники місцевих державних адміністрацій, призначені центральною владою, стануть, по суті, дрібними удільними князьками, котрі гендлюватимуть землею без будь-якого контролю громади. Якщо ВРУ прийме зміни до Земельного кодексу, то Україна повернеться до феодально-кріпосної системи, а українці вже не будуть господарями на своїй землі” – наголосив депутат.

А. Корнат підкреслив, що влада, готуючи продаж з молотка земель сільськогосподарського призначення, планує остаточно закріпити за собою монопольне право розпоряджатися останнім капіталом країни. За його словами, цей законопроект “повинен відібрати у міст, сіл і селищ повноваження закріплені Конституцією, Європейською хартією про місцеве самоврядування та низкою інших законів”. 

“У разі його схвалення право розпорядження вільним землями в межах населених пунктів від органів місцевого самоврядування перейдуть до відповідних органів виконавчої влади. Доля земель, від яких сьогодні залежить розвиток громад , буде близькою до «Межигір’я»” – вважає А.Корнат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *