ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині зростає захворюваність на краснуху

Львівський портал

|

Впродовж останнього часу у Львівській області спостерігається тенденція до зростання захворюваності на краснуху, повідомили у прес-службі ГУОЗ Львівської ОДА.
За словами головного позаштатного епідеміолога ГУОЗ ЛОДА Наталії Тімко, якщо у 2009 році було зареєстровано лише 13 випадків захворювань, то у 2010 році – 32. Діагноз підтверджений вірусологічною лабораторією Центральної санепідстанції МОЗ України.

“Серед захворілих – 56% осіб віком 15-17 років, 44% старше 17 років. З числа захворілих 28% осіб одержали одну дозу вакцини, 3% – 2 дози вакцини, у 69% випадках захворювання – дані про щеплення невідомі. У січні 2011 року вже зареєстровано 18 випадків даного захворювання" — сказала Н.Тімко.

"Насторожує те, що хворіють переважно особи 1981-89 років народження – особи дітородного віку. Слід зазначити, що в області виникла реальна небезпека можливого значного ускладнення епідемічної ситуації щодо краснухи та кору. Це викликано тим, що має місце 5-річна циклічність періодів зростання захворювань на дану нозологію, створено недостатній імунозахищений прошарок населення (2010 року щеплено 39,4% дітей віком 1рік, 32,7% дітей віком 6 років, ревакциновано проти краснухи 44,7% підлягаючого контингенту осіб), не проведена кампанія додаткової імунізації проти кору та краснухи 2008 року та зростає захворюваність від початку року", – наголосила фахівець. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *