ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині зафіксовано смерть від “свинячого” грипу

Львівський портал

|

 В Україні за останній тиждень зареєстровано чотири летальні випадки від грипу типу AH1N1. Про це на прес-конференції заявив заступник директора департаменту організації санітарно-епідеміологічного нагляду Міністерства охорони здоров`я Антон Парусов, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами А.Парусова, летальні випадки зафіксовані в Донецькій, Чернігівській, Львівській та Харківській обл. Таким чином, від грипу AH1N1 в Україні з початку епідеміологічного сезону померло 15 осіб.

"Загалом за минулий тиждень спостерігається зростання на 6% захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання (ГРІ). На п`ятому тижні у 10 контрольних містах зафіксовано 65 тис. 188 хворих на ГРІ . З них 61% – діти. За весь епідеміологічний сезон захворіло 7,6% населення, що у 1,5 раза менше, ніж за відповідних період минулого року", – відзначив він.

А.Парусов зазначив, що перевищення епідемпорогу зафіксовано в Дніпропетровській (на 11%), Луганській ( на 30,5%), Сумській (на 8%) обл. За його словами, в Києві та Київській області ситуація залишається спокійною. А.Парусов також повідомив, що на сьогодні в Україні закрито менше 4% шкіл.

"Найбільше в Донецькій, Луганській, Дніпропетровській областях. Завдяки таким заходам ми змогли зберегти від захворюваності до 40% населення", – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *