ОСТАННІ НОВИНИ

Директора львівського підприємства посадили на чотири роки за махінації

Львівський портал

|

Днями Залізничний районний суд Львова розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальну справу про обвинувачення директора одного з підприємств міста, який намагався обдурити «Львівську залізницю». Про це повідомляє сектор зв`язків з громадськістю УМВС України на Львівській залізниці.
Директор ТзОВ заволодів чужим майном в особливо великих розмірах, вчинивши службове підроблення, що причинило тяжкі наслідки. Посадовець уклав договір із ДГТО «Львівська залізниця» на виготовлення і поставку чотирьох грейферів (широкозахопний пристрій, який навішують на вантажопідіймальні машини й екскаватори) на суму 204 тисячі гривень. Відповідно до договору, замовник перерахував на рахунки підприємства 30 відсотків коштів. Не почавши виготовляти техніку, за попередньою домовленістю з начальником одного з підрозділів підприємства, махінатори склали акт здачі та приймання, на підставі якого було перераховано й решту суми – ще 70 відсотків. Приховуючи той факт, що техніка так і не надійшла до підприємства, спільно з начальником МЧ-1 було складено недостовірну дефектну відомість, за якою нібито техніку було доставлено виробнику на доопрацювання.

Однак цю аферу викрили працівники відділу боротьби з економічними злочинами УМВС України на Львівській залізниці. За кілька місяців вони зібрали інформацію, опитали свідків, вивчали нормативну базу, викрили злочин та передали справу до суду.

На судовому засіданні директор ТзОВ провину визнав повністю. У грудні 2010 року один грейфер вже було передано на баланс «Львівської залізниці», а також задоволений цивільний позов у сумі 148 тисяч гривень.
Чоловіка засуджено на чотири роки позбавлення волі з конфіскацією належного майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *