ОСТАННІ НОВИНИ

Держакти на право власності на землю скасують?

Львівський портал

|

В Україні з 2013 року пропонується скасувати державні акти на право власності на землю. Про це йдеться в законопроекті №8077 «Про Державний земельний кадастр», внесеному до Верховної Ради народними депутатами Валерієм Бевзенком (Партія регіонів), Романом Ткачем (НУ-НС) і Русланом Лук’янчуком (БЮТ) 4 лютого 2011 року.

Згідно із пояснювальною запискою до документа, розміщеного на сайті парламенту, існування держактів принципово не узгоджується з системою державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, введене новою редакцією Закону «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», оскільки існування двох документів, які засвідчують право власності на земельну ділянку, – державного акту й витягу про реєстрацію речового права є недоцільним.

Законопроектом пропонується включити до Закону «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» зміни, які передбачають, що на підставі рішення про безкоштовне надання земельної ділянки державний реєстратор повинен видати свідоцтво про право власності на неї.

Автори законопроекту вважають, що введення цього положення дозволить узгодити порядок держреєстрації прав на землю з порядком, що регулює питання державної реєстрації прав на інше нерухоме майно, й істотно спростить процедуру оформлення таких прав.

УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *