ОСТАННІ НОВИНИ

Писарчук просить прокуратуру перевірити функціонування клона «Тюрми на Лонцького»

Львівський портал

|

 Народний депутат України Петро Писарчук скерував прокуророві Львівської області Віталію Ковбасюку депутатський запит з проханням перевірити використання бюджетних коштів комунальним підприємством Меморіальний музей жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького». Про це повідомляє прес-служба народного депутата.

Також депутат просить прокуратуру перевірити законність рішень Львівської міської ради та виконавчого комітету Львівської міської ради, що стосуються діяльності цієї установи.

Як поінформував Петро Писарчук, у Львові у будинку на вулиці С. Бандери, 1 функціонує Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» під керівництвом Р. Забілого. У той же час з ініціативи мерії в одному із кабінетів Львівської міської ради було створено комунальне підприємство Меморіальний музей жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» під керівництвом Т. Чолія, яке фактично дублює функції Національного музею-меморіалу, але отримує фінансування з міського бюджету Львова.

«Так, згідно з інформацією, оприлюдненою на засіданні комісії культури ЛМР, протягом 2010 року Меморіальний музей жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» отримав з міського бюджету 636 тисяч 79 гривень. З них тільки на зарплату працівників було використано 406 тисяч 691 гривню. У той же час понад 16 тисяч гривень бюджетних коштів нібито були витрачені на оренду, ще понад 11 тисяч гривень заплатили СПД-ФО Гром О.Р. за «розробку концепції та демонстрацію матеріалів створення історико-меморіального комплексу на місці колишньої «Пересильної тюрми НКВД №25», яку мали би розробляти безпосередньо працівники комунального музею. Крім бюджетного фінансування, цьому комунальному підприємству виділяють комунальні приміщення та земельні ділянки нібито для статутної діяльності», – йдеться у запиті Петра Писарчука.

Натомість, за словами Петра Писарчука, Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» не отримує жодного фінансування з міського бюджету Львова, хоч це було передбачено під час створення установи, і не має коштів для підготовки нових експозицій та ведення статутної діяльності.

«Я маю підстави вважати, що бюджетні кошти, які виділяють на функціонування комунального підприємства під назвою Меморіальний музей жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» і функціонує в одному із кабінетів міськради, використовуються неефективно та нераціонально, а майно і земля для цієї установи виділяються незаконно», – наголошує Петро Писарчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *