ОСТАННІ НОВИНИ

З галереї “Арт-11” вивезли творів мистецтва на півтора мільйона

Львівський портал

|

У Львові розгорається скандал навколо приміщень, що їх орендує на площі Ринок галерея українського мистецтва «Арт-11». Одне з приміщень галереї напередодні Різдва вже закрили, а твори відомих українських митців виконавчі служби без опису вивезли у невідомому напрямку. Власники галереї та митці заявляють про спробу рейдерського захоплення приміщень галереї та причетність до цього міської ради. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила директор галереї «Арт-11» Оксана Мачеус. 

За її словами, з галереї на площі Ринок наприкінці грудня виконавчі служби вивезли усі твори мистецтва. Причиною цьому стала, начебто, несплата підприємцем орендної плати за приміщення. Своєю чергою у Львівській міській раді стверджують, що «на сьогодні за СПД Мачеус О.В. рахується заборгованість у розмірі 178250,04 грн за трьома адресами орендованих приміщень загальною площею 1042 м.кв.». Проте, за словами О. Мачеус, заборгованість було повністю погашено ще на початку грудня, однак у Львівській міській раді затягували час та відмовлялись надавати відповідні довідки про відсутність будь-якої заборгованості зі сторони СПД.

«На сьогодні група осіб намагається заволодіти галереєю на площі Ринок. Завтра буде засідання по неправомірних діях судового виконавця, який в невідомому напрямку без опису вивіз усі наші товари. Маса митців Львова підтвердять, що ці роботи були. До цього причетні посадові особи фонду комунального майна, які не давали довідку, що немає боргу. Вони затягували час, оскільки у нас закінчувався договір оренди», – повідомила директор галереї.

За словами О. Мачеус, раніше її жодного разу належним чином не повідомили про судові засідання в Господарському суді Львова, де розглядали справу про розірвання договору оренди, а в рішеннях суду містяться факти, які не відповідають дійсності. На звернення О. Мачеус до органів прокуратури щодо незаконних дій службових осіб виконавчих служб, жодної реакції не було.

Власники галереї та митці вже підготували звернення до Президента, Міністра юстиції, Генерального прокурора України, прокурора Львівської області, голови Львівської ОДА з проханням захистити від свавілля посадовців органів державної влади та притягнення їх до відповідальності.

На сьогодні приміщення галереї «Арт-11» за адресою пл. Ринок,28 опечатане. Як повідомила директор галереї, їй завдано збитків на 1,5 млн. грн – така вартість вилучених творів мистецтва.

Власники галереї «Арт-11» орендують приміщення на пл. Ринок 28, 37, 38 з 1996 року. За цей час у приміщеннях провели реставраційні роботи. На сьогодні, за словами О. Мачеус, галерея в місяць сплачує близько 30 тис. грн орендної плати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *