Пожежу на шахті “Межирічанська” можна було загасити в перші години — Цимбалюк

Львівський портал

|

Пожежу на шахті "Межирічанська" можна було загасити в перші години після її початку, однак ніхто з керівництва шахти та об`єднання "Львіввугілля" не взяв на себе відповідальності зробити необхідні кроки. Про це на прес-конференції заявив голова ЛОДА Михайло Цимбалюк. "Я був на шахті і можу сказати, що керівництво шахти і об`єднання допустило до такої ситуації. Пожежу можна було ліквідувати в перші ж години, але жоден керівник не взяв на себе відповідальність" – сказав він.

За його словами, лише після втручання обласної влади ситуацію вдалося взяти під контроль, однак останніми днями "рахунок йшов на години і ми могли втратити шахту".

"Зараз пожежа в стадії локалізації, завезено понад дві тисячі кубометрів сипучих матеріалів і треба попрацювати ще цю різдвяну ніч" – сказав голова ЛОДА.

За його словами, порушено кримінальну справу і через цю ситуацію буде змінено керівництво не лише самої шахти, але й "Львіввугілля".

На відновлення роботи шахти потрібно півроку. Уже перераховано 10 мільйонів гривень, необхідних для першочергових робіт з ліквідації пожежі. На відновлювальних роботах будуть задіяні 200 працівників шахти, а всі інші вахтовим методом працюватимуть по інших копальнях регіону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *