ОСТАННІ НОВИНИ

У міськраді придумали новий підхід до фінансування збереження пам’яток архітектури

Львівський портал

|

При розгляді бюджету на 2011 рік (зокрема, у частині коштів передбачених на збереження історичної спадщини) комісія архітектури, містобудування та охорони історичного середовища вирішила запровадити новий підхід до визначення об`єктів історичної спадщини, на які виділятимуться кошти з міського бюджету .
Зокрема, у випадку необхідності надання коштів для збереження пам`яток архітектури, у яких знаходяться приватні помешкання , пріоритет отримають ті будинки, у яких будуть створені об`єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Тобто, за кошти бюджету пам`ятка архітектури буде відреставрована, а потім передана на баланс ОСББ з відповідним укладанням пам`ятко-охоронних договорів.
Так, у випадку необхідності реставрації балкону у будинку, що є пам`яткою архітектури, необхідною умовою надання коштів буде укладання пам`ятко – архітектурного договору з власником квартири до якої належить балкон.
«Такий підхід до збереження історичного середовища дозволить забезпечити ефективне використання бюджетних коштів, а також посилить відповідальність власників об`єктів історичної спадщини за її збереження», – вважає голова комісії Андріян Гутник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *