ОСТАННІ НОВИНИ

Луценка можуть випустити і заарештувати знову

Львівський портал

|

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не виключає, що у разі звільнення судом з-під варти його знову можуть заарештувати за іншою справою. Про це він заявив журналістам, яких допустили до зали суду під час перерви у судовому засіданні з розгляду скарги на рішення Печерського райсуду столиці про зміну йому запобіжного заходу з підписки про невиїзд на тримання під вартою.

"Навіть якщо суд і випустить, вони можуть заарештувати мене за іншою судовою справою. Думаю, мене як гірляндами обвішають іншими маразматичними справами", – сказав він.

При цьому Луценко вкотре наголосив, що ніколи не ухилявся від співпраці зі слідством. "Навіть на "сімейній раді" я прийняв рішення бути тут, щоб довести, що в Україні є люди, які не ламаються… Не дивлячись на те, на волі я буду, чи в тюрмі, – я лишусь Луценком", – підкреслив екс-міністр.

Коментуючи свою справу і справи, які були порушені стосовно інших колишніх членів уряду Юлії Тимошенко, він сказав: "У нас на Лук’янівці (у Лук’янівському СІЗО) сьогодні можна проводити засідання Кабінету міністрів, враховуючи, скільки політичних полонених там сидить на замовлення Фірташа та інших, яким попередній Кабмін не давав можливість збагачуватися".

Нагадаємо, 26 грудня Луценко був затриманий бійцями спецпідрозділу СБУ за участю ГПУ біля своєї квартири в Печерському районі Києва. За рішенням суду Луценко будуть утримувати під вартою найближчі два місяці.

Колишнього міністра звинувачують за ч.3 ст. 364 Кримінального кодексу – "зловживання службовим становищем". Луценкові загрожує до 10 років ув`язнення з конфіскацією майна.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *