ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада затвердила новий регламент

Львівський портал

|

Депутати Львівської обласної ради 99 голосами затвердили новий Регламент ЛОР VI скликання. На внесення поправок та пропозицій обранцям знадобилось до години часу. Найбільше суперечок серед депутатів виникло через пункти статі 107 "Про депутатські фракції та групи".
Зокрема, проектом рішення пропонувалось внести норму щодо мінімальної кількості депутатів (не менше п`яти осіб) при створенні фракції та щодо позбавлення депутатських повноважень обранця, який відмовився входити у фракцію своєї політичної сили або вийшов з неї. Унаслідок дискусії ці норми виключили як такі, що суперечать чинному законодавству. Окрім того, депутати виключили з проекту рішення акредитацію журналістів на сесії Львівської облради. Як і раніше, представникам ЗМІ залишили право заходити до сесійної зали при наявності журналістського посвідчення.

Також, відтепер на сайті Львівської облради оприлюднюватимуть результати поіменного голосування питань сесії. Це не стосується лише результатів таємного голосування.

Водночас депутати пропонували внести в статті Регламенту норму для забезпечення обранців приміщеннями для роботи. Цю пропозицію не підтримали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *