ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція розробила пам`ятку від квартирних злодіїв

Львівський портал

|

Напередодні свят львівські  правоохоронці розробили  спеціальну пам’ятку для городян із порадами як вберегтися від «непроханих гостей», повідомляє ВЗГ ГУМВСУ у Львівській області. Листівки розіслали до місцевих газет, на радіо та телебачення, а також роздали дільничним, які роздавали цей документ жителя Львівщини. У міліції кажуть, що в такий спосіб намагаються застерегти людей та ще раз нагадати, на стільки важливо завчасно подати про безпеку власної оселі.

Керівник Львівського міського управління міліції Станіслав Броневицький розповів, що правоохоронцям вдалось стабілізувати ситуацію із квартирними крадіжками у місті. Оперативники затримали декілька злочинних груп, які обкрадали помешкання львів’ян.

Однак новорічні та різдвяні свята є справжніми «жнивами» для квартирних злодіїв, адже чимало людей виїжджають за місто, залишаючи свою оселю без нагляду.

Правоохоронці не втомлюються повторювати – про безпеку житла слід потурбуватися заздалегідь. Аби ваш дім був справжньою фортецею, потрібно засвоїти декілька простих та важливих правил.

Перш ніж проникнути до оселі, злодії часто проводять своєрідну „розвідку”, аби переконатися, що в у квартирі нікого немає. Статистика свідчить, що майже 60 % таких крадіжок скоюються за так званою «наводкою». Тому будьте пильними і ніколи не розповідайте про свої статки незнайомцям.
Не залишайте ключ від квартири під килимком чи у іншому доступному місці. Обов’язково встановіть надійні двері та замки. А також – ґрати на вікнах. Особливо, якщо живете на першому чи другому поверсі.

Як  правило, злочинці звертають увагу навіть на найменші деталі. Тож якщо вас не буде кілька днів, попередьте про це сусідів та попросіть наглядати за квартирою. Невеличкі хитрощі допоможуть надурити злодіїв.

«У поштовій скриньці, нерідко, збирається чимало кореспонденції. Це можуть помітити крадії. Тому обов’язково домовтеся із родичами чи сусідами, аби забирали газети, доки вас не буде», – радить керівник Львівського міського управління міліції Станіслав Броневицький.

Якщо  ж прагнете назавжди відлякати злодіїв, – обладнайте помешкання централізованою охороною. Таку оселю наважиться «штурмувати» хіба що дуже зухвалих злодій.

Начальник Управління Державної служби охорони  Львівщини Олександр Скорняков  розповідає: «є особливі прикмети, які має квартира, що знаходиться під сигналізацією в ДСО. І, як правило, вже це є відлякуючим елементом для крадіїв. Проникнути до такого помешкання намагаються хіба що відверті зухвальці!».

Під опікою Державної служби охорони Львівщини – понад вісім тисяч вісімсот квартир. Цьогоріч дві з них намагались обікрасти. Втім, безрезультатно. У обох випадках правоохоронці миттєво зреагували на виклик та затримали злочинців «на гарячому».

Фахівці ДСО пропонують багаторівневу систему охорони житла. У квартирі можна встановити сповіщувачі відкриття дверей, руху, розбиття скла, чи такі, що реагуватимуть на світло та звук.

Навіть, якщо злодій все ж таки намагатиметься залізти до оселі, сповіщувачі одразу ж повідомлять про це на централізований пульт. І вже за мить на місце події прибуде група затримання.

Тож, аби ваше майно пильнували справжні фахівці, достатньо звернутись до Державної служби охорони. Адже тільки тут вам гарантують найвищий відсоток надійності – понад 99,9. А також – обов’язкове відшкодування можливих збитків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *