ОСТАННІ НОВИНИ

Майже 350 підприємців можуть залишитися без електропостачання через львівських чиновників

Львівський портал

|

ВАТ "Львівобленерго" має сьогодні та завтра припинити подачу електрики 348 споживачів, переважно, підприємців, які не мають документів, що підверджують їх право на оренду майна чи землі. Про це повідомляє відділ корпоративних зв`язків ВАТ "Львівобленерго".
За даними енергетичної компанії, ця ситуація повторюється вже не вперше. Згідно з пунктом 5.4 ПКЕЕ, при укладенні договору про постачання електричної енергії споживач повинен надати енергопостачальній організації затверджений перелік документів, серед яких обов`язково копію документа, яким визначено право власності чи користування на об`єкт (приміщення) та земельну ділянку, на якій розташований об`єкт споживача.

У випадку відсутності документа, яким визначено право власності чи користування на об`єкт (приміщення) та земельну ділянку, або втраті його чинності, автоматично втрачає чинність договір про постачання електроенергії і ВАТ „Львівобленерго" зобов`язане припинити надання послуг з електропостачання споживачу.

Таким чином споживачі (здебільшого це підприємці), які для здійснення підприємницької діяльності орендують у Львівської міськради земельну ділянку чи приміщення, повинні отримати у мерії документ, що підтверджує їх право користування приміщенням чи ділянкою в 2011 році.

Проте частина споживачів не надала у ВАТ „Львівобленерго" вищезгаданих документів пояснюючи це тим, що досі не можуть їх отримати у Львівській міськраді. У зв`язку з цим з 01 січня 2011 року втрачає чинність значна кількість договорів про постачання електричної енергії.

Згідно з пунктом 7.5 ПКЕЕ, постачальник електричної енергії зобов`язаний, попередивши споживача не пізніше, ніж за три робочих дні, припинити повністю або частково постачання електричної енергії у разі закінчення терміну дії, розірвання або не укладання суб`єктами господарювання договорів, наявність яких передбачена ПКЕЕ.
Вищезгаданим споживачам були надіслані повідомлення про припинення електропостачання 04-05 січня 2011 року.

ВАТ „Львівобленерго" наголошує на необхідності врегулювання ситуації з боку влади міста для недопущення виникнення соціальної напруги.

Крім цього, згідно з постановою НКРЕ №910 від 17.10.2005 року „Про внесення змін до ПКЕЕ", юридичні споживачі зобов`язувались протягом трьох років переукласти договори з енергопостачальними компаніями. Проте станом на 31 грудня 2010 року у Львові ще залишились споживачі, які досі не переуклали договори, чим порушують чинне законодавство.

ВАТ „Львівобленерго" повідомило споживачів про закінчення терміну дії договору та необхідності укладення договору про постачання електричної енергії на 2011 рік за місяць до закінчення терміну дії договорів у відповідності до чинного законодавства.
Відтак, тим споживачам, які так і не уклали договори про постачання електричної енергії, теж були надіслані повідомлення про припинення електропостачання 04-05 січня 2011 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *