ОСТАННІ НОВИНИ

Статки родини Януковича оцінили щонайменше у 100 млн доларів

Львівський портал

|

Елітні будинкивідпочинку, банк, будівельні компанії і фітнес-центр – на цьому та багато чому іншому заробляє президент і його найближчі родичі. Найбільш консервативна оцінка вартості активів сім`ї президента зводиться до цифри в 100 млн доларів, що ставить Віктора Януковича на 64-е місце в списку 100 найбагатших українців.

Приватне життя і фінансові справи президента В. Януковича, а також його сім`ї ретельно приховані від сторонніх співгромадян за високими парканами його резиденції в"Межигір`ї" і будинків членів його сім`ї в Донецьку.

Утім, іноді глава держави показує, що гроші в нього є, і чималі. Докази цьому президент час відчасу підкидає сам. З останніх – шикарне святкування його 60-річчя: тільки гонорари артистам, які брали участь у заході, повинні були обійтися замовнику в1 млн євро.

Президент з`являвся на публіці в туфлях зі страусової шкіри – такі коштують щонайменше 1,5 тисяч доларів. Журналісти також виявили у глави держави дорогий годинник IWC вартістю близько 20 тисяч доларів і Zenith з білого золота ціною 10 тисяч доларів. Крім того, В.Янукович, який ніколи офіційно не займався бізнесом і другий десяток років працює на різних держпосадах, накопичив непогану суму на банківських рахунках – 1,08 млн грн (приблизно 135 тисяч доларів).

Усі фірми ікомпанії записані на старшого сина Олександра Януковича та дружину.

Основу сімейної бізнес-імперії становить корпорація Менеджмент ассетс компані (МАКО), куди входять кілька будівельних компаній. Інтереси групи зосереджені в Донецьку і Криму. В прес-службі МАКО підтвердили, що Олександр Янукович особисто очолює корпорацію. Але сам він коментувати що-небудь відмовився.

Як повідомили впрес-службі МАКО, ця корпорація займається тим, що інвестує гроші в різні проекти будівництва нерухомості. Свіжий приклад тому – 17-поверховий бізнес-центр Столичний в Донецьку, зданий в експлуатацію у нинішньому році. Він виник у самому серці столиці Донбасу. Представник МАКО повідомив, що всі приміщення в бізнес-центрі були куплені ще на стадії закладки фундаменту.

Ще одна споруда в Донецьку, до якого доклав руку В.Янукович, – це 22-поверховий бізнес-центр Північний. Старший син президента підтверджував, що МАКО свого часу була причетна до будівництва Північного. Щоправда, як уточнили в прес-службі корпорації, будівлю ще на стадії котловану викупив інший забудовник. Зараз офіційним замовником будівництва значиться торговельно-житловий комплекс Київський, який, за офіційними документами, відношення до родини Януковича не має.

Утім, пересічні донеччани впевнені, що зв`язок між компаніями є. Інакше як пояснити той факт, що навіть у розпал фінансової кризи в Донецьку залишалося лише два об`єкти, будівництво на яких не вщухало, – бізнес-центри Столичний і Північний? Всі інші будови в місті тоді були заморожені.

Однак старшого сина Януковича цікавить не тільки будівництво, а й фінансовий сектор. Компанія Донснабтара, 94% статутного фонду якої належить президентському сину, в квітні минулого року заснувала Всеукраїнський банк розвитку (ВБР). За останні кілька місяців ця фінустанова показала непогану динаміку розвитку. У рейтингу банків за розмірами загальних активів ВБР піднявся на вісім позицій і зараз займає138-е місце з 176 можливих, наростивши свої активи з 270 млн до 349 млн грн.

«Корреспондент. Net»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *