«Аудит Тимошенко» владі обійшовся дорожче, ніж «зловживання» лідера БЮТ - Шкіль

Львівський портал

|

Аудит діяльності уряду Тимошеко, який гучно й з помпою організувала нинішня влада, вже обійшовся державному бюджету дорожче, ніж ті ефемерні зловживання, в який Банкова звинувачує своїх попередників. Про це заявив народний депутат Андрій Шкіль, коментуючи заяви міністра фінансів Федора Ярошенка. Про це повідомляє прес-служба Андрія Шкіля.Як відомо, в травні цього року Кабмін підписав контракт з американською компанією "Trout Cacheris, PLLC" про проведення аудиту фінансово-економічної діяльності органів влади в 2008-2009 роках. Міністр фінансів заявив, що міжнародний аудит діяльності уряду Юлії Тимошенко обійшовся у 23 млн грн, хоча на аудит передбачалося витратити 26 млн грн.

«У той час, коли практично усі соціальні статті державного бюджету на 2011 рік суттєво скорочені, коли на охорону здоров`я, освіту, екологію, книговидання, на пенсії та зарплати бюджетникам виділяються копійки, бо, як стверджує влада, країна все ще потерпає від кризи, в державі знаходиться 26 мільйонів гривень на власну PR-кампанію Януковича. Адже нічим іншим, аніж PR-кампанією нинішньої влади цей аудит назвати не можна. Якщо вже на Банковій так хотілося довести розкрадання, які, начебто, здійснював нинішній уряд, не потрібно було проводити аудиту, тому що усі «гріхи», в яких обвинувачує Юлію Тимошенко влада, уже були обнародувані правоохоронними органами й опублікованими в пресі», – каже Шкіль.

На думку нардепа, цифри, озвучені урядовцем Азарова, не відповідають дійсності, тому що за офіційною інформацією, юристи, котрі працюють в фірмі "Trout Cacheris, PLLC" і здійснюють аудит на замовлення українського уряду, беруть за свою роботу 1,5 тисячі доларів за годину, що загалом за приблизними підрахунками за свою роботи вони отримають не менш, ніж 10 млн доларів, тобто – близько 80 млн гривень.

«Із цього всього напрошується один-єдиний висновок: влада усвідомлює, що усі її звинувачення на адресу Тимошенко – і в нецільовому використанні «кіотських» грошей, і в решті «зловживань» – шиті білими нитками. На Банковій просто хочуть черговий раз «пустити хвилю», аби під шумок засадили за грати ще кількох урядовців Тимошенко, щоб остаточно залякати українську опозицію й «зачистити» поле своєї політичної діяльності від будь-яких опонентів», – переконаний нардеп.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *