ОСТАННІ НОВИНИ

Офіс програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна відкрито у Львові

Львівський портал

|

У Львові офіційно розпочало роботу Представництво Спільного Технічного Секретаріату (СТС) Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 роки. Це перше представництво на зовнішньому кордоні Європейського Союзу з усіх програм Європейського Інструменту Сусідства і Партнерства. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Участь у відкритті Представництва взяли перший заступник голови Львівської ОДА Мирон Янків, начальник управління міжнародного співробітництва Львівської ОДА Лев Захарчишин, представник МЗС України у Львові В’ячеслав Войнаровський,  голова СТС Павел Словіковскі, представник Міністерства регіонального розвитку Польщі Домініка Міцкевич, представник Міністерства економіки України Олена Мельникова, голова представництва СТС у Львові Ольга Парасоцька, спеціаліст з питань інформації та промоції, СТС Анджей Солодкі.

М. Янків зазначив, що відкриття офісу ще більш інтенсифікує роботу Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. «Україна і надалі реалізує свої євроінтеграційні прагнення. Співпраця у межах програми є важливим заходом у цьому напрямку. У межах програми Добросусідства Польща-Білорусь-Україна на реалізацію відповідних заходів було виділено 2,5 млн євро. У межах програми транскордонного співробітництва ми зможемо багато зробити для формування громадянського суспільства, захисту довкілля, реалізації екологічних програм», – зазначив М. Янків.

Своєю чергою Д. Міцкевич повідомила, що Програма транскордонного співробітництва має найбільший бюджет серед програм ЄС: «У межах програми ми зможемо реалізувати інфраструктурні проекти у тому числі щодо розбудови кордонів. Спільний моніторинговий комітет вибрав програми, які передбачають реалізацію шести проектів спрямованих на розбудову інфраструктури українсько-польського кордону на суму 33 млн євро».

Під час відкриття також було розповсюджено інформацію про три великі заходи, реалізувати які заплановано у 2010 році на території України: конкурс для школярів «Набір молодих ідей», Форум партнерів, Транскордонний форум для журналістів.

Метою створення СТС є забезпечення промоції Програми транскордонного співробітництва та надання необхідної інформації її потенційним учасникам. Представництво у Львові створено на базі Установи «Інформаційний Центр сприяння транскордонному співробітництву «Добросусідство», яка має досвід реалізації функцій представництва СТС в межах попереднього періоду реалізації Програми Добросусідства Польща-Білорусь-Україна INTERREG IIIA/Tacis CBC 2004–2006. СТС працює у Львові на вул. Тиктора,5.

Програма транскордонного співробітництва спрямована на поглиблення співпраці в прикордонних територіях трьох держав. Зокрема на підвищення конкурентноздатності цих територій, покращення їх рівня життя шляхом підтримки підприємництва, розвитку основної транспортної інфраструктури та інфраструктури довкілля, туризму. Також програма спрямована на заохочення осіб і громад сусідніх прикордонних територій виступати з місцевими ініціативами та підтримувати їх в різних сферах життя.

В Україні дія програми поширюється на Львівську, Волинську, Закарпатську області,  а також прилеглі регіони співпраці: Рівненські, Тернопільську та Івано-Франківську області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *