ОСТАННІ НОВИНИ

Томенко їздить по замках Львівщини та Тернопільщини

Львівський портал

|

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко 18 -19 вересня 2010 року в рамках акції "7 чудес України: замки, фортеці, палаци" бере участь у презентації регіонами своїх домінантів у Львівській та Тернопільській областях. Про це повідомляє сайт Верховної Ради України. Заплановано відвідини Золочівського, Підгорецького та Олеського замків на Львівщині та Вишневецького палацового комплексу і Збаразького замку у Тернопільській області.

Нагадаємо, у березні 2010 року було презентовано акцію «7 чудес України: замки, фортеці, палаци». Метою її проведення є складення замково-палацової карти України та ґрунтовний аналіз сучасного стану збереженості пам´яток, розкриття їх історико-культурного потенціалу та встановлення перспектив залучення у музейно-екскурсійну, готельну й туристичну сфери. Кінцевим результатом проведення акції стане розробка комплексної стратегії підтримки, реконструкції та відновлення архітектурно-історичних пам´яток за рахунок коштів Державного та місцевих бюджетів, а також коштів приватних осіб.

У результаті проведення акції будуть обрані 7 чудесних замків (фортець, палаців) України і 7 замків (фортець, палаців), які знаходяться під загрозою швидкої руйнації та зникнення.

Акція проходить в декілька етапів: І етап – оголошення початку акції та прийняття пропозицій щодо її учасників; ІІ етап – представлення областями своїх номінантів, організація прес-турів (розпочався 5 червня), визначення 21 напівфіналіста акції; ІІІ етап – визначення переможців акції шляхом експертного та Інтернет-голосування.

Станом на сьогоднішній день в акції «7 чудес України: замки, фортеці, палаци» беруть участь 137 об´єктів. Своїх номінантів вже представили Хмельницька, Рівненська, Волинська, Чернігівська області та місто Київ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *