ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройдуть «Дні Альянсів», які стануть осіннім відлунням традиційної «Французької весни» в Україні

Львівський портал

|

Як повідомив депутат Львівської міської ради Данило Ярема, з 18 вересня до 9 жовтня 2010 р. у 9-и містах, які утворюють мережу Альянс Франсез в Україні, пройдуть «Дні Альянсів», які стануть осіннім відлунням традиційної «Французької весни» в Україні. Метою проведення такого заходу є бажання висвітлити  сфери та напрями діяльності Альянсів в регіонах України.

За словами Петра Соболя, депутата Львівської міської ради, в рамках «Відкритих дверей» усі охочі зможуть відвідати приміщення Альянсів, познайомитися з їхніми підрозділами, аби краще зрозуміти структуру такої громадської організації, як Альянс Франсез. Вони також зможуть взяти участь у заходах, що ближче познайомлять українців з Францією. 
Безкоштовні уроки французької для початківців, конкурс, виставка про місто Париж та показ фільму « Коханці » (Les Regrets) режисера Седріка Кана (2009 р.) мають довести публіці, що Альянси є активними діячами культурного та суспільного життя регіонів, що вони, крім того, є потужною мережею, на яку спирається Франція в усіх видах своєї співпраці з Україною. 
Відвідувачі «Днів Альянс Франсез» матимуть можливість дістати інформацію щодо діяльності Альянсів, отримати заохочувальні подарунки та взяти участь у конкурсі «Шерше ля Франс – 2010». Ті, кому пощастить найбільше, зможуть виграти подорож на двох осіб до Парижа.  

Довідка

Альянс Франсез в Україні : на сьогодні дев’ять організацій, які повністю виконали (або майже виконали) умови Паризької фундації Альянс Франсез, отримали офіційне визнання як «Альянс франсез». У складі Відділу культури та співробітництва існує окрема посада координатора діяльності Альянс Франсез на національному рівні. Його завдання полягає у підвищенні професійного рівня Альянсів, а також у наданні підтримки у виконанні ними ролі представництв посольства Франції на всій території України. Окрім курсів французької мови та культурних заходів, Альянси також опікуються наданням підтримки у викладанні мови (післядипломна підготовка викладачів французької мови, надання освітніх матеріалів, робота центрів зі складання іспитів DELF, DALF та CCIP (іспит з ділової французької мови Паризької торгово­промислової палати), а також поширенням інформації про сучасну Францію, зокрема, про можливості навчатись у Франції (у контакті з Французько­українським центром співробітництва в галузі вищої освіти і науки). Вони щоденно працюють над власним розвитком та поширенням свого впливу і виконують роль дуже важливої зв’язуючої ланки у співпраці Франції з Україною, поєднуючи свої зусилля з іншими учасниками співпраці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *