ОСТАННІ НОВИНИ

На Яворівському полігоні почались активні польові навчання «Рапід Трайдент – 2010»

Львівський портал

|

Розпочалась польова фаза командно-штабного навчання із залученням військ «Рапід Трайдент – 2010». Про це повідомляє Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

Як йдеться у повідомленні, упродовж першого тижня навчань із 6 до 11 вересня був відпрацьований процес прийняття рішення та проведена перевірка на працездатність системи зв’язку, а з підрозділами польової фази проведені заняття з миротворчої тематики. Зокрема, з українськими вояками відбулись заняття із користування лазерних імітаторів стрільби MILES, а з представниками іноземних держав – щодо посадки-висадки в БТР-80. Також були відпрацьовані дії під час несення служби на КПП, з охорони важливого об’єкту, мінної безпеки, здійснення пошукових операцій, порядок поводження з саморобними вибуховими пристроями, заняття із правил поводження з полоненими, проведення  радіотренування  та  заняття щодо здійснення пошукових операці. Відпрацьовувались дії роти РХБз в зоні зараження, інженерного обладнання вогневих позицій, порядку евакуації поранених (MEDEVAC), дегазації, дезактивації та дезінфекції озброєння та військової техніки тощо.

Другий тиждень навчань передбачає проведення активної польової фази навчань. Так першого дня підрозділи здійснили марш в зону відповідальності, захопили аеродром та організували охорону та оборону елементів.  Також було відпрацьовано низку дій щодо огляду транспорту, протидії невеликим збройним угрупуванням, розмінуванню місцевості, тощо.

Сьогодні ж, 14 вересня, було відбито контратаку, розширено зону впливу  багатонаціональної бригади та відпрацьовані дії за ввідними згідно з сценарієм навчання. Зокрема, багатонаціональні та українські підрозділи відпрацьовували питання руху в колоні, відбиття раптових нападів та влаштування засідки.

Завтра оцінити дії підрозділів зможуть делегації Сухопутних військ Збройних сил США в Європі на чолі з генералом Картером Хемом, Національної гвардії Каліфорнії на чолі з бригадним генералом Мері Кайт, представники Київської асоціації іноземних військових аташе з питань оборони та командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Геннадій Воробйов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *