ОСТАННІ НОВИНИ

Політехніка відсвяткувала 10-ту річницю співпраці з німецьким університетом

Львівський портал

|

Національний університет «Львівська політехніка» відсвяткував 10-річчя співпраці з німецьким технічним університетом Fachhochschule Giessen-Friedberg. У рамках цієї взаємодії, українські студенти мають змогу навчатися у європейському вузі. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Участь у святкуваннях взяли директори Талінського, Зеленогурського та німецького університетів, координатори програми професор Маріус Клита та професор Василь Ткачук, ректор і проректори, директори інститутів, учасники програми інтегрованого навчання, студенти.

«Програма інтегрованого навчання вписується в систему болонської освіти та вирізняється серед інших міжнародних програм тим, що після її закінчення випускники отримують диплом магістра Львівської політехніки і диплом інженера Fachhochschule Giessen-Friedberg. Учасники програми за час навчання та стажування за кордоном мають змогу здобути хороший досвід та ознайомитись з європейською концепцією інноваційного менеджменту, освоїти і вдосконалити знання іноземних мов», – зазначив учасник програми інтегрованого закордонного навчання 2005-2006 років, голова правління ЛММГО «Пантеон Наук» Микола Семенюк.

Довідково.

 Кооперація європейських університетів з Львівською політехнікою почалась з ініціативи професора Клити з Німеччини. Львів контактував з польським університетом і під час однієї з конференцій відбулася зустріч професора Петра Стахіва (з українського боку) та професора Маріуса Клитти (з німецького). Саме тоді і виникла ідея про можливу співпрацю. 2000 року була підписана угода про співпрацю між Львівською політехнікою i FH Fridberg-Giessen. Загалом у проекті беруть участь 4 університети – Таллінський (Естонія), Гісенський (Німеччина), Львівська політехніка (Україна) та університет з міста Зельона Гура (Польща). Основними напрямами діяльності, які були зазначені в угоді 2000 року, Кооперації університетів центральної та східної Європи (Cooperation of Universities in Central and East Europe (CUCEE) є: науковий, напрям інтегрованого навчання, стипендія Леонарда Ейлера (від 2003 року щороку студент Львівської політехніки її отримує).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *