ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні курильні суміші прирівняли до наркотиків

Львівський портал

|

Кабінет Міністрів вніс курильні суміші до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Про це на нараді в Кабміні сказав віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань Владимир Семиноженко, передають «Українські новини».

Він відзначив, що відповідне рішення було ухвалене 31 травня.

Віце-прем’єр підкреслив, що курильні суміші, які містять синтетичні речовини, під виглядом «ароматичних» зараз безперешкодно продаються в Інтернеті, в кіосках на вулицях.

За його словами, заборона в грудні 2009 року обороту вказаних речовин на території сусідніх з Україною держав призвела до масового контрабандного ввезення їх до України.

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров’я ініціювало заборону реалізації рослинних сумішей для куріння.

Зокрема, на так звані «мікси» – рослинні курильні суміші Especia Legalize Mix, Spise Gold, Spise Diamond, Afghan-mix, Afghan essence, Afghan incense, тощо.

В результаті досліджень встановлена наявність в сумішах для куріння «синтетичних канабіноїдів» і ряду їх гомологів, які за своєю структурою і дією на організм людини аналогічні дії психотропної речовини – тетрагідроканабінолу.

Тетрагідроканабінол входить до переліку наркотичних, психотропних речовин, прекурсорів і заборонений на території України.

За даними Мінохоронздоров’я, вищезгадані речовини у разі зловживання ними можуть викликати порушення функціонування життєво важливих органів людини і викликати глибокі психічні розлади.

proUA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *