ОСТАННІ НОВИНИ

ОПОРА відстежуватиме процес тестувань на 50% пунктах ЗНО в Україні

Львівський портал

|

Громадські спостерігачі від мережі «ОПОРА» спостерігатимуть за процесом проходження ЗНО на 50% пунктах тестувань в Україні. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила представник ГМ «ОПОРА» Ольга Стрелю.

Вона розповіла, що ОПОРА має намір охопити більше пунктів тестувань, ніж минулого року. «У 2008 році наші спостерігачі були присутні на 50% пунктах по всій Україні, у 2009 р. ми охопили лише 30%. Цьогоріч ми плануємо знову збільшити кількість пунктів до 50% через нововведення у правилах вступу до вишів, політичну ситуацію в державі та можливість дискредитації ЗНО», – сказала Ольга Стрелюк.

О. Стрелюк також наголосила, що основним завданням їхнього спостереження є об’єктивна оцінка процесу перевірки знань та вироблення рекомендацій на майбутнє. «Ми також хочемо запросити усміх охочих взяти участь у процесі перевірки знань учнів та оцінити професійність ЗНО. Зголоситися потрібно не пізніше як за 5 днів до початку тестування. Я думаю, що це зокрема буде цікаво як батькам учнів 11 класів, щоби вони на власні очі переконалися, що їхні діти в рівних умовах. А також для батьків учнів 10-х класів, які можуть ознайомитися з майбутнім процесом тестувань їхніх дітей. Для громадських спостерігачів ми проведемо спеціальні тренінги або інструктаж», – сказала Ольга Стрелюк.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *