ОСТАННІ НОВИНИ

Донараховані пенсії та соцдопомоги за січень-квітень виплачуватимуть у травні-червні

Львівський портал

|

Донараховані суми пенсій та державної соціальної допомоги за січень-квітень 2010 року, у зв’язку з прийняттям Закону України “Про Державний бюджет України на 2010 рік”, будуть виплачені протягом травня-червня 2010 року. Відповідна постанова щодо цього була прийнята на засіданні уряду в середу. Про це повідомляється на сайті Міністерства праці та соціальної політики України.

„Минулим урядом з початку цього року застосовувався прожитковий мінімум, який діяв у грудні 2009 року, що менше вартісної величини прожиткового мінімуму, визначеної Законом України про соцстандарти № 1646. Як результат, мінімальний розмір пенсії за віком та допомоги виплачувалися у занижених розмірах. До прикладу, дитині-сироті віком 10 років, яка не має доходів і перебуває у будинку сімейного типу, повинні були виплачувати у першому кварталі 1 тис 510 гривень, а виплачували – 1 тис 264 гривень”, – сказав міністр праці та соціальної політики України Василь Надрага.

За словами урядовця, оскільки Законом України „Про Державний бюджет України на 2010 рік” затверджено підвищені розміри прожиткового мінімуму з 1 січня 2010 року на рівні зазначеного Закону України про соцстандарти, то будуть здійснені перерахунки пенсій, які пов’язані із мінімальним розміром пенсії за віком, та допомоги дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, допомоги малозабезпеченим сім’ям, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам дітям в будинках сімейного типу та прийомних сім’ях, тощо.

Також прийнятою урядом постановою передбачається, що у разі призначення, починаючи з травня 2010 року, державної допомоги, розмір якої визначається з урахуванням сукупного доходу сім’ї, суми вказаних виплат за січень, лютий, березень та квітень 2010 року ураховуватимуться до доходу сім’ї у тому місяці, у якому проведено її виплату.

Всього, за інформацією Василя Надраги, додаткові виплати згідно з перерахунком за січень-квітень 2010 року отримають близько 10 млн. пенсіонерів та 1,44 млн. одержувачів допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *