ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович наказав по-новому дружити з Росією

Львівський портал

|

Президент Віктор Янукович запропонував внести зміни у Договір про дружбу, партнерство і співпрацю з Російською Федерацією від 1997 року. Про це він заявив, відкриваючи засідання Ради регіонів за участю голів державних адміністрацій і обласних рад у Києві.

"Положення Договору від 1997 року, що передбачають широке коло для політичної, економічної і гуманітарної співпраці, будуть зараз виписані в новому договорі і будуть створені всі умови, щоб новий імпульс запустив ці механізми між нашими країнами", – сказав президент.

За словами В.Януковича, практично кожне положення базового договору передбачає підготовку окремої угоди, зокрема, з таких питань як промислова кооперація, розвиток спільних економічних проектів, гуманітарна політика. При цьому глава держави відзначив, що тривалий час і Росія, і Україна не використовували цей потенціал.

Водночас В.Янукович заявив, що в даний час відбувається "прорив" у двосторонніх відносинах. Президент підкреслив, що останні україно-російські домовленості свідчать про те, що кожна із сторін може йти на поступки. Він також вважає необхідним розробити довгострокову програму двосторонньої співпраці.

"Вважаю, що нам необхідно на системній основі врегулювати всі положення і зобов`язання, закладені у Договорі про дружбу, партнерство і співпрацю і відпрацювати відповідну міждержавну програму соціально-економічної і гуманітарної співпраці на довгострокову перспективу як мінімум на 10 років", – підсумував президент України.

ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *