ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція оскаржуватиме Держбюджет-2010 у Конституційному Суді

Львівський портал

|

Лідер об’єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко заявляє, що народні депутати, які входять до складу опозиційного уряду, підготують подання до Конституційного Суду щодо неконституційності низки положень Закону "Про Державний бюджет України на 2010 рік". Про це повідомляє сайт Ю. Тимошенко.

"Уже підготовлено проект постанови опозиційного уряду щодо покращення ситуації з Державним бюджетом України на 2010 рік", – заявила Юлія Тимошенко на засіданні опозиційного уряду у четвер.

За словами лідера опозиції, ця постанова дозволить відновити конституційність та законність головного фінансового документу країни.

"Саме тому ми будемо давати доручення цією постановою Міністру юстиції опозиційного уряду Олені Шустік розробити подання до Конституційного Суду щодо визнання великої кількості положень цього бюджету на 2010 рік таким, що не відповідає Конституції", – підкреслила вона.

Юлія Тимошенко наголосила, що це стосується невиконання Закону про соціальні стандарти та дотримання всіх основ Конституції щодо застосування прожиткового мінімуму.

"Я думаю, що Конституційний Суд мусить з`ясувати, що той Закон про підвищення соціальних стандартів, за який так гучно виступав Янукович, сьогодні в бюджеті не врахований", – пояснила лідер опозиції.

Крім того, Юлія Тимошенко наголосила, що чинний бюджет порушує конституційні права людей і положення законів, які визначають надання соціальної допомоги і соціальних пільг.

"Я хотіла би, щоб взяли тиждень часу і підготували конституційне подання, яке поставить на місця права людей, які не дотримані в цьому бюджеті на 2010 рік", – резюмувала лідер опозиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *