ОСТАННІ НОВИНИ

Львівську залізницю тероризують вандали та райтери

Львівський портал

|

У першому кварталі 2010 року на Львівській залізниці зафіксували неприємно рекордну кількість випадків пошкоджень та псування моторвагонного рухомого складу. Порівняно з минулим роком на залізниці попсували у понад два рази більше вікон, сидінь, дверей, інших предметів інтер’єру вагонів. Якщо у 2009 році упродовж січня-березня на магістралі зафіксували 11 випадків таких порушень, то у 2010 році їх уже 28, повідомляє прес-центр Державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця».  

25 випадків із зафіксованих – це побиття вікон. На жаль, у переважній більшості випадків шиби у салонах поїздів б’ють самі пасажири. Також від хуліганів потерпають вікна автоматичних дверей та дверей перехідних майданчиків. За такі вчинки винних притягують до адміністративної відповідальності, але покарання усе ж не компенсує залізниці усіх збитків, яких вона зазнає і від приведення рухомого складу до належного стану, і від простою вагона під час ремонту.

Ще одним «головним болем» залізничників є так звані райтери, які розмальовують поїзди писаниною, яку вони самі називають «графіті». Привести до ладу вагон після такого «оздоблення» дуже складно і недешево, адже, щоб усунути це неподобство з вагонів, їх перефарбовують і це вимагає додаткових витрат часу і коштів. Варто також наголосити, що горе-художники порушують чинне законодавство не лише щодо псування державного майна, але й проникнення на територію, перебувати на якій суворо заборонено, бо ж розмальовують вагони не на вокзалах чи станціях, а тоді, коли рухомий склад перебуває у депо. Незаконно проникаючи на такі підприємства, спраглі мистецтва повинні розуміти, що відповідальність за вчинене буде далеко не у кольорових фарбах. Лише за перші три місяці цього року графітери пошкодили поїзди у Стрию та Трускавці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *