ОСТАННІ НОВИНИ

Протягом тижня у Львові проходитиме акція із профілактики цукрового діабету

Львівський портал

|

У Львові з 19 до 23 квітня відбуватиметься Акція «Дні  профілактики  і  раннього виявлення цукрового діабету». Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Під час акції кожен мешканець Львова матиме змогу у всіх поліклінічних відділеннях здати кров для визначення рівня цукру. У рамках заходу управління охорони здоров’я виготовило та буде розповсюджувати санбюлетені, пам’ятки для хворих на цукровий діабет, щоденники хворих на діабет тощо.

Акція «Дні  профілактики і раннього виявлення цукрового діабету» проводитимуться у Львові третій рік поспіль.

Під час акції у 2007-2008 роках було обстежено 38 тис. 436 осіб. Підвищений  рівень глюкози у крові виявлено було у 3 тис. 289  осіб, з них цукровий діабет діагностовано у 579 осіб.

Загалом в Україні цукровий діабет виявлено у понад 1 мільйона 138 тисяч жителів. У Львові станом на 1 січня 2010 року зареєстровано 16 тис. 744 хворих на цукровий діабет. 

«Простим і доступним методом діагностики цукрового діабету є обов’язкове  визначення цукру в крові, особливо особам з групи  ризику (з надмірною масою тіла, артеріальною гіпертензією, наявністю цукрового діабету у близьких родичів; жінкам, які народили дитину більше 4 кг та ін.). Профілактика цього захворювання є дуже важливою, бо діабет страшний своїми наслідками», – наголошує начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *