ОСТАННІ НОВИНИ

Львівських майстрів вчать правильно реставрувати кам’яні фасади

Львівський портал

|

Українсько-німецький проект «Муніципальний розвиток і оновлення старої частини міста» розпочав двотижневий тренінг для місцевих майстрів з реставрації кам’яних фасадів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Через тиждень після початку тренінгу з реставрації вікон, у центрі уваги опинилася реставрація кам’яного порталу. Семінар з реставрації каменю – четвертий захід такого роду, організований Німецьким товариством технічної співпраці (GTZ), що має на меті підвищення кваліфікації майстрів та будівельників.

Керівник курсу, реставратор у галузі каменярства та скульптур з каменю Дірк  Брюґґеманн пояснив важливість проведення такого семінару тим, що це не лише підвищить кваліфікацію майстрів у галузі реставрації історичних будівель, а й в перспективі це служитиме збереженню автентичності оригінальної субстанції.

Метою учасників практичного семінару є зразкова реставрація кам’яного порталу на пл. Ринок, 40. Саме у цьому будинку в листопаді минулого року німецький майстер Крістоф Юнґганс відреставрував дерев’яну браму. Важливістю цьогорічного семінару полягає у виведенні солей з каменю, бо це, на думку німецьких майстрів, одна з найактуальніших та найнагальніших проблем львівських фасадів.

«Учора під час семінару учасники обговорювали стан будівлі, робили письмовий опис стану порталу, знімали його мірки, малювали рисунки фасаду і задокументували його стан», – розповіла експерт GTZ, координатор проекту у Львові Іріс Ґляйхман.

«Як і на інші практичні семінари, ми щиро запрошуємо всіх зацікавлених відвідати місце проведення тренінгу і подивитися на процес реставрації порталу. Керівник тренінгу відкритий для будь-яких питань у галузі реставрації», – додала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *