ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові торгувалися за шоколадних депутатів

Львівський портал

|

 У Львові в межах третього Свята шоколаду у клубі «Rafinad people» 7 березня відбувся аукціон «Влада шоколаду» – лотами стали портрети львівських можновладців, які львівська художниця Ольга Русановська намалювала шоколадом.

Серед лотів також був портрет одного із відвідувачів "Влади шоколаду" та емблема клубу, де проводився аукціон. Сюрпризом для учасників стало те, що кожен із зображених можновладців дарував тому, хто віддав найбільшу кількість гривень за його портрет, особистий подарунок. Особливість цього аукціону у тому, що участь могли брати лише жінки.

Як зазначила художниця Ольга Русановська, над одним портретом доводилося працювати від 20 хв до години. "Шоколадний портрет – це частина імпровізації, раніше не доводилося малювати шоколадом. Спочатку створювався ескіз портрету, він узгоджувався із "оригіналом", а потім малювався портрет шоколадом. Малювала ложкою. Цікаво було спробувати. У кожному портреті використано півкілограма бельгійського білого шоколаду, а також майже плитка чорного шоколаду. Шоколад – задає певний стиль малювання, тому, зрозуміло, тонкі штрихи не промалюєш, та портрети упізнавані", – зазначила художниця.

Першим лотом став портрет пана Романа, який завітав на "Владу шоколаду". Стартова ціна портрету була 150 грн кроком у 10 грн, портрет продали за 220 грн.

Другом лотом стала емблема клубу "Rafinad people". Стартова ціна така ж, а продали за 600 грн. До речі, переможниці клуб подарував свою картку, з цією карткою можна відвідувати усі платні вечірки клубу.

Далі стартова ціна змінилася на 400 грн, оскільки всі наступні картини були шоколадними портретами львівських можновладців.

Третім лотом став портрет Петра Адамика – голови фракції партії "Пора" у Львівській міській раді, ресторатора, зокрема, власника ресторану "Шекспір" і клубу "Культ". Красномовність ведучого Олега Середи, який розповів присутнім про те, що Петро Адамик працював вантажником на "Світочі", а також є поціновувачем англійської літератури, розтопили жіноче серце – за портрет віддали 1000 грн.

Дорожче на 200 грн продали портрет депутата Львівської міської ради, члена фракції БЮТ, ресторатора ("Дублін-паб") Андрія Дзюбана.

Портрет депутата Львівської міськради, члена ради Асоціації роботодавців Львівської області Олега Породка, якого під час аукціону назвали "найдорожчим депутатом у різних сенсах", продали за 700 грн.

За портрет депутата Львівської міської ради, члена фракції ГП "ПОРА" Артема Хмиза віддали 1020 грн.

За портрет голови фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Василя Павлюка віддали 500 грн. "Якщо потрібно для благочинності – я сам дам гроші, тому сказати за скільки б я хотів, щоб купили мій портрет – не можу. Це ж просто гра, забавка", – зазначив журналістам Василь Павлюк.

Натомість портрет депутата Львівської обласної ради від УНП Олега Немчінова продали за ціною на 50 грн нижчою, тобто 450 грн.

Шоколадну картину голови постійної депутатської комісії комунального майна та власності, члена фракції БЮТ Львівської міськради Тараса Коця, який полюбляє грати в шахи, продали за 1000 грн.

Портрет очільника Головного управління молодіжної політики, спорту та туризму Львівської облдержадміністрації Андрія Рожнятовського продали за 500 грн. До речі, як зізналася художниця, найважче їй малювався саме цей портрет, а найлегше портрет радника міського голови з питань розвитку туристичної інфраструктури, організатора Свята шоколаду Андрія Сидора (продали за 800 грн) і портрет голови Гільдії рестораторів Львова, депутата Львівської міськради Вардкеса Арзуманяна. "Шоколадний" Арзуманян коштував рекордну суму – 4 600 грн.

Портрет голови постійної депутатської комісії молодіжної політики, спорту та оздоровлення Львівської міської ради Юрія Кардашевського продали за 1000 грн, а портрет його колеги-депутата Романа Грицевича за 1050 грн.

Портрет почесного консула Королівства Бельгія у Львові Ярослава Гарцули коштував 1700 грн.

За виручені кошти, а це 16 340 грн, організатори обіцяють створити художню школу у Львівському палаці мистецтв.

Zaxid.Net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *