ОСТАННІ НОВИНИ

Фаріон не можна пускати до дітей - головна освітянка Львова

Львівський портал

|

Начальник управління освіти Львівської міської ради Надія Оксенчук учора, 26 лютого, під час зустрічі із журналістами заявила, що, на її думку, депутата Львівської обласної ради від «Свободи», філолога Ірину Фаріон не слід допускати до дітей, бо останній бракує знання психології дітей. Так чиновниця прокоментувала показову акцію з українізації імен, яку Ірина Фаріон провела у Львівському дитячому садочку №67 і яка набула нечуваного резонансу в Україні і Росії.

«Чи повинна Ірина Фаріон або хтось інший проводити заняття з дітьми? Цього, я думаю, не повинно бути. Я не раз наголошувала у своїх інтерв’ю, що з дітьми дошкільного віку мають працювати фахівці, педагоги, які мають вищу освіту. Щоб розмовляти з маленькими дітьми, щоб правильно добирати слова, слід дуже добре знати їхню психологію. Я думаю, що до занять із роз’яснення імен ми залучимо вихователів», – наголосила Наталія Оксенчук.

«Це не перша акція з наліпками для дитячого садочку. Щоправда, ми не дуже хочемо, щоб був логотип фракції «Свобода». Адже дітям це не цікаво. Без будь-яких логотипів такі наліпки повинні бути в усіх школах та дитячих садочках, аби діти правильно називали один одного», – додала вона.

Нагадаємо, що 19 лютого депутат Львівської обласної ради від «Свободи» Ірина Фаріон у львівському садочку №67 презентувала наліпки з правильними формами загальних назв та імен. Акція пройшла у рамках соціального проекту ВО «Свободи» «Говорімо правильно і красиво».

Ірина Фаріон розповіла дітям, як правильно називати їхніх друзів та предмети, що довкола. Поділилася кумедними історіями, які ставалися через русифіковану форму імені. Почувши від однієї дівчини, що її звуть Лізою, Ірина Фаріон заявила, що це ім’я від інфінітиву «лизати». Також «неправильною» формою депутат Львівської обласної ради назвала ім’я Міша, котрий мав би бути Михайликом. Мовляв, з такими іменами треба їхати жити в Росії. При цьому у коментарі журналістам Ірина Фаріон зазначила, що для дітей із російських сімей такі імена цілком нормальні.

Опісля цього нардеп від Партії регіонів Вадим Колесніченко зажадав притягнути Ірину Фаріон до відповідальності за порушення прав дитини і за статтею 161 Кримінального кодексу України "Порушення рівності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії".

Також мати дівчинки Лізи в інтерв’ю головному російському телеканалу ОРТ заявила, що позиватиметься до Ірини Фаріон.

Гал-інфо
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *