ОСТАННІ НОВИНИ

Дерев`яні церкви Карпат можуть внести до списку ЮНЕСКО

Львівський портал

|

Нові культурні об’єкти України можуть внести до списку спадщини ЮНЕСКО ще у цьому році. За інформацією Міністерства культури і туризму України, наприкінці 2009 року до попереднього списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО внесли два об’єкти з України: історичний центр Одеси, а також Кирилівську та Андріївську церкви в Києві.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», посилаючись на міністра з питань культури і туризму України Василя Вовкуна.

Окрім цього, за словами В.Вовкуна, спільно з польськими колегами була проведена підготовка транскордонної номінації «Дерев’яні церкви українських і польських Карпат» для внесення до списку спадщини ЮНЕСКО. Від України до цієї номінації відібрали вісім пам’яток у Львівській, Закарпатській та Івано-Франківській областях. «Рішення щодо дерев’яних церков може бути ухвалене в найближчій перспективі… А загалом (щодо всіх нових культурних об’єктів) ми очікуємо до кінця 2010 року», – сказав міністр.

Вовкун повідомив, що Міністерство культури також підготувало ще одну номінацію для включення до попереднього списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – комплекс колишнього Митрополичого палацу в Чернівцях.

Zaxid.Net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *