ОСТАННІ НОВИНИ

На церемонію інавгурації Януковича очікують до 100 іноземних делегацій

Львівський портал

|

Нардеп ВР від фракції Партії регіонів Сергій Льовочкін прогнозує участь близько 100 іноземних делегацій в інавгурації новообраного Президента Віктора Януковича.

З його слів, на інавгурацію запрошені гості, виходячи з кількох критеріїв: в першу чергу – сусідні країни з Україною, країни Євросоюзу, СНД, країни великої двадцятки, а також стратегічні торгові партнери.

При цьому він підкреслив, що іноземне представництво буде досить важливим, але водночас не дуже кількісно великим, оскільки Януковичем було прийнято рішення, що інавгурація буде проводитися скромно у зв`язку зі складним економічним становищем.

Крім цього, Льовочкін повідомив, що Янукович планує багато працювати в день інавгурації, зокрема заплановано низку двосторонніх зустрічей з Президентами, які відвідають церемонію.

За попередньою інформацією депутата, підтвердили свою участь у церемонії президенти Болгарії, Туреччини, Румунії, Угорщини, Литви, Польщі та Латвії.

Делегацію ЄС, зі слів депутата, буде очолювати представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон, делегацію США – радник президента США з нацбезпеки генерал Джеймс Джонс.

Депутат повідомив, що церемонія розпочнеться о 10:00 у Верховній Раді, після цього планується рапорт Збройних сил Президенту на ганку перед Секретаріатом.

Крім цього, він повідомив, що о 14:00 запланований прийом Януковичем гостей в Українському домі.

Також він підкреслив, що в день інавгурації не буде парадів і салютів.

Як повідомляли Ukranews, 16 лютого Рада призначила інавгурацію Януковича на 25 лютого.

Вчора, 20 лютого, Вищий адмінсуд відновив дію протоколу ЦВК про встановлення результатів виборів Президента України, згідно з яким Янукович отримав 48,95% голосів виборців, а прем`єр Юлія Тимошенко – 45,47%.

Після цього Президент Віктор Ющенко затвердив план заходів, які проходитимуть на честь інавгурації Януковича. Він також доручив МЗС вирішити питання запрошення іноземних делегацій на інавгурацію.

Українські новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *