ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко створив національний парк «Північне Поділля» на Львівщині

Львівський портал

|

Президент України Віктор Ющенко видав указ про створення на території Бродівського, Буського та Золочівського районів Львівської області національного природного парку «Північне Поділля» з метою збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об`єктів Північного Поділля. Про це інформує офіційний сайт Глави держави.

До території національного природного парку «Північне Поділля» погоджено в установленому порядку включення 15 тис. 587,92 гектара земель державної власності, у тому числі 5 тис. 434,4 гектара земель, що надаються (в тому числі з вилученням у землекористувачів) національному природному парку в постійне користування, та 10 тис. 153,52 гектара земель, що включаються до його території без вилучення.

Кабміну доручено утворити адміністрацію національного природного парку «Північне Поділля» та належне її функціонування, затвердити у тримісячний строк Положення про національний природний парк «Північне Поділля».

Під час доопрацювання проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2010 рік» та підготовки проектів законів про Державний бюджет України на наступні роки мають бути передбаченими кошти, необхідні для функціонування національного природного парку «Північне Поділля».

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *