ОСТАННІ НОВИНИ

Майже 3,5 мільярда гривень заборгували за газ теплокомуненерго України

Львівський портал

|

Підприємства комунальної теплоенергетики (ТКЕ) України продовжують нарощувати заборгованість за природний газ, спожитий у поточному опалювальному сезоні. Як повідомляє прес-служба ДК «Газ України», станом на 12 лютого загальна сума боргу теплопостачальників становить майже 3,5 млрд. грн., а рівень їх розрахунків – 46%.

Серед тепловиробників, що незадовільно розраховуються за природний газ, спожитий у опалювальному сезоні 2009-2010 років (з 01.10.09), найбільшу заборгованість накопичили підприємства Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Луганської, Одеської, Запорізької, Київської, Львівської, Чернігівської областей та АР Крим. Борг трьох областей-найбільших боржників (Дніпропетровської, Донецької, Харківської) становить майже 1,5 млрд. грн.

Найнижчий рівень розрахунків мають підприємства ТКЕ Луганської, Закарпатської, Дніпропетровської, Одеської та Житомирської областей (менше 40%).

Викликають занепокоєння також темпи погашення підприємствами ТКЕ заборгованості за природний газ, спожитий у минулому опалювальному сезоні. (2008-2009 років, з 01.10.08). Борг теплопостачальників за природний газ станом на 12.02.10 складає 1,98 млрд. грн., а рівень їх розрахунків – 78%. Найбільшими боржниками за газ, спожитий у опалювальному сезоні 2008-2009 років, також є підприємства ТКЕ Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Запорізької, Луганської, Одеської областей.

«Значна заборгованість теплопостачальних підприємств за природний газ ускладнює акумулювання Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» коштів для вчасних і повних розрахунків за імпортований природний газ», – наголошують у прес-службі ДК «Газ України».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *