ОСТАННІ НОВИНИ

Частини та установи ЗахОК готові до виборів президента

Львівський портал

|

Вирішенню організаційних питань участі особового складу Західного оперативного командування у виборах Президента України було присвячено службову нараду, яка відбулася у Львові. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оброни України.

Як йдеться у повідомленні, уточнено списки виборців-військовослужбовців, забезпечено дотримання виборчого законодавства в частині недопущення будь-яких проявів адміністративного тиску, незаконного втручання у виборчий процес, упередженого ставлення до кандидатів на пост Президента України, а також унеможливлено використання посадовими і службовими особами свого становища, службових приміщень військових частин та військових комісаріатів, транспорту, засобів зв’язку для проведення передвиборної агітації, розміщення агітаційних матеріалів та політичної реклами та інших форм сприяння кандидатам у Президенти України.

Особливу увагу приділено виконанню вимог Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України в питаннях щодо допуску на території військових частин і установ цивільних осіб.

Військовослужбовцям строкової військової служби, що вперше братимуть участь у виборах, роз’яснено порядок та особливості їх участі у цьому процесі. У день виборів їм буде надано звільнення за межі військових частин не менше ніж на 4 години для особистої участі у голосуванні.

«Головне завдання усіх посадових осіб – максимально сприяти та забезпечити можливість військовослужбовцям усіх категорій здійснити власне волевиявлення у день голосування. Особливо це стосується офіцерів та військовослужбовців за контрактом, які зареєстровані за межами військових частин або в інших населених пунктах», – наголосив командувач Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Михайло Куцин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *