ОСТАННІ НОВИНИ

З нового року збільшено пільги багатодітним сім`ям

Львівський портал

|

З початку поточного року набули чинності норми Закону "Про охорону дитинства", які передбачають пільги для багатодітних сімей, а також урядова постанова щодо допомоги з догляду за дитиною, повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу Глави уряду.

Закон передбачає для багатодітних сімей з 1 січня 2010 року 50-відсоткову знижку на плату за користування житлом та таку ж знижку на плату за користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) та вартість скрапленого балонного газу для побутових потреб.

Слід зазначити, що площа житла, на яку надається знижка при розрахунках плати за опалення, становить 21 кв. метр опалюваної площі на кожного члена сім`ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім`ю.

Крім того, Закон надає 50-відсоткову знижку на паливо, у тому числі рідке, у разі якщо відповідні будинки не мають центрального опалення, а також право на позачергове встановлення квартирних телефонів. Абонплата за користування квартирним телефоном встановлюється теж у розмірі 50 відсотків від затверджених тарифів.

Закон визначає для дітей з багатодітних сімей безоплатне одержання ліків за рецептами лікарів, щорічне медичне обстеження і диспансеризація в державних та комунальних закладах охорони здоров`я із залученням необхідних спеціалістів, а також компенсація витрат на зубопротезування, першочергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах, аптеках та першочергова госпіталізація.

Таких дітей держава забезпечує безоплатним проїздом усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання. Держава також передбачила для них безоплатне одержання послуг з оздоровлення та відпочинку відповідно до Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей".

Від 1 січня також набула чинності постанова, якою збільшено максимальний розмір допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку з 75% до 100% прожиткового мінімуму для працездатної особи, який становить 744 гривень.

Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *