ОСТАННІ НОВИНИ

Васюник обіцяє "неординарні рішення" на українсько-польському кордоні

Львівський портал

|

Одне з актуальних питань підготовки України і Польщі до Євро-2012 – готовність до активного функціонування українсько-польського кордону. На цьому після зустрічі з польським міністром спорту та туризму Адамом Гєршем наголосив віце-пре“єр-міністр України Іван Васюник, повідомила прес-секретар віце-прем`єра.

За словами І.Васюника, Україна розуміє залежність польської сторони у прийнятті рішення щодо тих чи інших візових режимів на час чемпіонату від позиції Європейського Союзу.

"Ми, разом з тим, висловлюємо позицію української сторони, що той потік туристів, який буде на той час, змушує нас готувати рішення неординарного характеру. Тут є багато можливостей, багато прикладів. Можливості перетинання кордону за наявності квитка на футбольний матч, аж до функціонування безвізового режиму на період проведення чемпіонату", – сказав І.Васюник.

Віце-прем`єр висловив упевненість, що з наближенням чемпіонату сторони більш чітко розумітимуть схему функціонування кордону.

Українська та польська сторони також підтвердили готовність у найближчі дні приступити до імплементації спільної концепції безпеки.

"І Україна, і Польща на рівні міжвідомчої групи готові до цього", – підкреслив віце-прем`єр.

За словами І.Васюника, обидві країни напрацюють спільний план дій щодо організації не тільки спільних заходів у частині футбольних змагань, але й спільних заходів по молодіжних обмінах, по реалізації програми волонтеріату, та багато інших.

Нагадаємо, у рамках спільного Українсько-Польського комітету з підготовки до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року працюють 10 груп.

Укрінформ

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *