ОСТАННІ НОВИНИ

Україна займає четверте місце зі смертності від ДТП у Європі

Львівський портал

|

Україна займає четверте місце зі смертності внаслідок ДТП у Європі. Про це на прес-конференції заявила регіональний менеджер по Європі і центральній Азії міжнародної організації "Глобальне партнерство з безпеки дорожнього руху" Кетлін Елсіг. "Україна займає четверте місце зі смертності внаслідок ДТП у Європі та одне з перших місць зі смертності пішоходів", – зазначила вона.

Зі свого боку заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Сергій Буднік зазначив, що цього року спостерігається скорочення правопорушень, пов`язаних із безпекою дорожнього руху. Зокрема, за 9 міс. 2009 р. зафіксовано 5,2 млн правопорушень у сфері дорожнього руху, в той час як за аналогічний період 2008 р. їх було 6,4 млн. Також він додав, що кількість загиблих в Україні на 100 тис. населення складає 11,9, і цей показник наближається до середньоєвропейського. Найнижчий показник на 100 тис. людей складає 5,9 і зафіксований у Швеції.

Натомість нардеп Олександр Скибінецький заявив, що в Україні нараховуються 961 жертва за ДТП з розрахунку на 1 млн автомобілів, в той час як у США цей показник складає 163.

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *