ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада згадала полякам недружнє ставлення до веломарафону стежками Бандери

Львівський портал

|

Львівська обласна рада прийняла звернення в зв’язку з ситуацію стосовно недопущення на територію Республіки Польща учасників вело марафону «Європейськими стежками Степана Бандери». Депутати висловили своє обурення ставленням польської влади до учасників вело марафону, яким під надуманим приводом було заборонено в’їзд на територію Польщі. Цей факт є безпрецедентним. – зазначається у зверненні.

Натхненником подібного рішення насправді є шовіністичні кола Польщі, так звані «кресові товариства», вважають депутати Львівської облради.

Депутати також висловили подив позицією польських товариств Львова, які прямо закликали польську владу не допускати учасників вело марафону на території Польщі.

«Українська влада ніколи не опускалася до подібних дій», – наголошується у зверненні. Як приклад, депутати наводили відвідини поляками військових поховань на територій Личаківського цвинтаря у Львові.

На початку сьогоднішньої сесії Львівської обласної ради голова ради Мирослав Сеник вручив організаторам Першого міжнародного веломарафону „Європейськими стежками Степана Бандери” відзнаку Львівської обласної ради „100-річчя Степана Бандери”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *