ОСТАННІ НОВИНИ

Профспілки не дали згоди НКРЕ на підвищення цін на газ для населення

Львівський портал

|

Спільний представницький орган Всеукраїнських профспілок відмовив Національній комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) в підвищенні цін на газ для населення на 20% з 1 вересня та по 20% щокварталу в 2010 році, повідомив голова Федерації профспілок України (ФПУ) Василь Хара.

“Ми відмовили НКРЕ в погодженні тарифів”, – сказав він на прес-конференції в четвер у Києві.

В.Хара висловив упевненість, що з 1 вересня ціни на газ для населення не підвищаться: “Я з високою часткою впевненості говорю, що з 1 вересня цього не буде”.

Голова ФПУ також наголосив, що громадяни України не захищені, і профспілки мають намір очолити боротьбу за їх соціальний захист.

За словами В.Хари, представники профспілок готуватимуть осінні протести громадян – “хвилю протесту”.

Як повідомлялося, Федерація профспілок України заявила, що для планованого підвищення ціни на газ для населення немає жодних економічних чи правових підстав.

“На сьогодні населенню постачається виключно дешевий газ внутрішнього видобутку. Діюча середньозважена ціна (62 копійки за 1 куб. м) вже є економічно обґрунтованою, забезпечує високодохідну роботу газодобувних компаній і дозволяє їм розвиватися”, – стверджують профспілки.

Крім того, йдеться в заяві, профспілки не отримали жодних економічних чи правових аргументів, які підтвердили б необхідність подальшого щоквартального підвищення ціни на газ у 2010 році.

“Відповідні рішення Кабінету Міністрів України та НКРЕ є антисоціальними, їх справжнім мотивом є прагнення президента, Кабінету Міністрів та Національного банку України виконати свої зобов`язання перед Міжнародним валютним фондом за передвиборні багатомільярдні позики, які ще довго повертатиме народ України”, – йдеться в заяві.

ФПУ зазначає, що без згоди профспілок Міністерство юстиції України не має правових підстав для державної реєстрації цієї постанови НКРЕ.

Федерацію профспілок України очолює народний депутат України Василь Хара (Партія регіонів).

Інтерфакс-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *