ОСТАННІ НОВИНИ

Інвестиції у Львівщину протягом року скоротилися удвічі

Львівський портал

|

На Львівщині фіксують значний спад інвестування. Як повідомляє Головне управління статистики у Львівській області, у І півріччі 2009 року інвестиції в основний капітал області скоротились майже вдвічі, порівняно з січнем-червнем попереднього року.

На розвиток економіки області у І півріччі поточного року було спрямовано 3,2 млрд.грн. капітальних інвестицій, у тому числі 2,5 млрд.грн. інвестицій в основний капітал.
Частка Львівщини у загальнодержавному обсязі капіталовкладень становила 4,6%. За цим показником область серед регіонів України посіла восьме місце, а за темпами приросту – 18.
На кожного мешканця в середньому припало 989 грн. інвестицій в основний капітал, що є менше, ніж у середньому в Україні (1174 грн.).
В умовах кризи пріоритети інвестування в області змінилися: скоротилась питома вага інвестицій, спрямованих у промислове виробництво та розвиток інфраструктури, натомість більше вкладається у торгівлю.

Найбільше скоротились обсяги інвестування державного управління, будівництва, сільського та лісового господарства, транспорту, фінансової діяльності. Приросту інвестицій досягнуто тільки у сфері охорони здоров’я, що пов’язано з розвитком санаторно-курортних закладів у Трускавці.

На будівництві житла освоєно на 45,8% менше інвестицій, ніж у січні-червні 2008 року. Причому, фінансування будівництва багатоквартирних житлових будинків скоротилось майже втричі.

Основним джерелом капітальних інвестицій залишаються власні кошти підприємств та організацій. З державного та місцевих бюджетів було профінансовано тільки 3,9% усіх вкладень. Скоротилась питома вага кредитів банків і склала 10,9%.

За рахунок коштів іноземних інвесторів освоєно 6,4% капітальних інвестицій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *