ОСТАННІ НОВИНИ

За весь час прем’єрства Тимошенко Ющенко зупинив 58 актів Кабміну

Львівський портал

|

За час діяльності урядів на чолі з Ю.Тимошенко (з 4.02.2005 р. до 6.09.2005 р. та з 18.12.2007 року і донині) президент України видав 58 указів про зупинення актів Кабінету Міністрів України. Всього було зупинено 76 урядових актів або близько 1% від загальної кількості ухвалених актів Кабінету Міністрів України, повідомляється на офіційному сайті президента. 

При цьому третина з них (26 актів) стосувалися кадрових питань, під час вирішення яких уряд перевищував власні, законодавством визначені повноваження. 

Такі оперативні дані повідомляє Головна служба забезпечення зв`язків з Верховною Радою України та Кабінетом Міністрів Секретаріату Президента України. 

Слід зазначити, що подібна статистика спостерігалася і за період діяльності уряду на чолі з В.Януковичем, коли за 16,5 місяця (з 4.08.2006 р. до 18.12.2007 р.) Главою держави було видано 39 указів про зупинення 54 актів Кабінету Міністрів України. Відтак безпідставними є закиди у занадто частому використанні права «вето» Президентом Віктором Ющенком щодо актів діючого уряду. 

На сьогодні є чинними 13 указів президента України про зупинення 17 актів уряду Ю.Тимошенко, з яких щодо 8 указів справи розглядаються Конституційним Судом. Ще стосовно двох указів уряд самостійно врахував зауваження президента України, визнавши тим самим свої помилки (питання Державної міграційної служби та питання Регламенту КМУ). 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *